En Büyük Engel SEVGİSİZLİKTİR!

en buyuk engel ile ilgili görsel sonucu

Dünya Engelliler Günü; 1992 yılından bu yana her yıl 3 Aralık’da kutlanmak üzere BM tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde Dünya çapında gönüllülüğe bağlı olarak organizasyonlar düzenlenmektedir. Bürokrasi ve özel sektör temsilcileri ile birlikte engelli kardeşlerimiz bu güne dahil edilmeye çalışarak etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu işin tanımlaması tabii ki. Gelelim işin pratik kısmına. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Düşünelim neden bu şekilde yazdığımızı?

Dışarıda yürüyoruz, malum havalar soğuk ve karlı buzlu yollarda daha dikkatli olmak için yavaş yavaş da yürüsek kim bilir belki çatıda bir kar yığını birikmiştir ve tam biz geçerken düşüverir. Bir bakmışız felç olmuşuz ve daha 3 gün önce hoplayıp zıplayabilirken şimdi lavabo ya yakınınız olmadan gidemiyorsunuz!

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca; Gerek evde bakım hizmetleri ile sürekli olarak kontrol altında teşhis ve tedavi kontrolleri yapılıyor, Fizik tedavi hizmetlerinden faydalanılıyor. İsteyen engelliler için 2022 yasa ile engelli aylığı bağlanarak en azından bir harçlık olarak engelli kardeşlerimize destek veriliyor, isteyen ailelere evde bakım maaş adı altında belli bir oranda destek veriliyor ve aileler bir nebze olsun rahatlatılmaya çalışılıyor.

Kanunlar uygulanmadığı müddetçe sadece kitaplarda yazılı kalırlar. Asıl kanun vicdanımızdır. Ve bizi doğruyu yapana kadar bizi asla ve asla rahat bırakmayacaktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Büyük - Küçük Kavramı

Renk Deneyi :)

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE GEMS PROGRAMI